Noticies

L’Hospital Universitari de Torrevieja incorpora un servici de videointerpretació per a millorar la comunicació dels professionals amb les persones sordes

14/02/2024

L’Hospital Universitari de Torrevieja incorpora un servici de videointerpretació per a millorar la c

  • La iniciativa reflectix el compromís de l’hospital amb la inclusió i la igualtat d’accés a l’atenció sanitària
  • Es tracta d’un servici disponible en la major part de centres públics de la Conselleria de Sanitat

L’Hospital Universitari de Torrevieja ha incorporat un servici de videointerpretació en llengua de signes, a través d’una tauleta, dirigit a persones amb discapacitat auditiva. Es tracta d’un servici disponible en la major part de centres públics de la Conselleria de Sanitat.

Este nou servici permetrà a les persones sordes comunicar-se de manera efectiva amb el personal mèdic, d’infermeria i la resta de personal de l’hospital a través d’intèrprets de llenguatge de signes disponibles en temps real mitjançant videoconferència. La iniciativa reflectix el compromís de l’hospital amb la inclusió i la igualtat d’accés a l’atenció sanitària per a totes les persones, sense importar la seua capacitat auditiva.

La implementació d’esta tecnologia respon a la necessitat de superar les barreres de comunicació que, a sovint, enfronten les persones sordes en entorns sanitaris, on la comunicació clara i precisa és crucial per a un diagnòstic i tractament efectius.

El responsable de Qualitat del Departament de Salut de Torrevieja, Jorge López, ha destacat el compromís de l’hospital “amb l’atenció mèdica inclusiva i centrada en el pacient; este fet millora la qualitat assistencial i redunda de manera directa en benefici del pacient. La introducció d’este servici de vídeo-interpretació reforça el nostre compromís de garantir que totes les persones, independentment de la seua capacitat auditiva, puguen accedir a l’atenció sanitària de la més alta qualitat”, ha afegit.

El servici de videointerpretació estarà disponible en tot l’hospital, des de la sala d’urgències fins a les consultes externes i les unitats d’hospitalització i admissió, per a oferir a les persones sordes la capacitat de comunicar-se amb confiança i comprensió amb els professionals mèdics en totes les etapes de la seua atenció.

En el moment en què una persona sorda acudix a l’hospital, àrea assistencial ambulatòria, hospitalària o urgent, hi ha una barrera comunicativa que el professional pot tractar de reduir recorrent a este procediment. 

Este dispositiu informàtic compta tant amb el servici de teleinterpretació com de teletraductor. 

“Tot i que els sanitaris estan molt conscienciats amb les diferents necessitats de les persones a les quals atenen i molts d’ells compten amb formació en llengua de signes, esta no és suficient i és necessari realitzar millores per a garantir la humanització de l’assistència també a les persones amb discapacitat auditiva”, afig Jorge López, responsable de qualitat del Departament de Salut de Torrevieja.

Compartir

Galeria d'imatges

L’Hospital Universitari de Torrevieja incorpora un servici de videointerpretació per a millorar la comunicació dels professionals amb les persones sordes